2 Kasım 2011 Çarşamba

Kendi düğünüme yetiştiremediğim kına duvağım kime nasip olacak acaba? :)

Düğün öncesi evi yerleştir, eşyaları getir götür derken iğnelerimi ve makaralarımı kaybetmiştim hoş halen bulmuş değilim ama... Geçen gün Kızılayda Erdoğan düğmeye uğradım.  Almak istediklerimi heryerde bulamıyorum, fazla ümitlenmeden girmiştim mağazaya ama neyseki aradığımı hatta fazlasını bulabildim. İğnelerimin, makaralarımın sevinciyle daha neler aldım neler...
Artık akşamları her fırsatta elime alıp biran önce bitirmeye çalışıyorum.Bu bitmeli ki aklımda yapmayı planladığım diğer işlere geçeyim.Aynı zamanda müthiş stres atıyor insan tel kırma yaparken derde kedere birebir :) Bunlarda mola verdiğim anlardan birkaç kare..

10 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

harika bir çalışma ama çok emek isteyen ince bir işe benziyor

► Hobihane ◄ dedi ki...

Gönül hanım gerçekten uzun soluklu çalışma isteyen bir iş.Biran önce bitmesini istiyorsun ama aylarca sürüyor yapımı ama buna rağmen zevkli bir çalışma.yorumunuz için tŞkler..

Narsistanbul dedi ki...

Aa, bunun çok çok benzerini ben kendi kınam için yapmıştım. bir zamanlar kastamonu devlet hastanesinde çalkışıyorken oradaki arkadaşlarımdan öğrenmiştim yapmasını... aslen mersinliyim, bizim oralarda bunu bilen yoktur, kına gecemde herkes bayılmıştı...:) yapımı aylarca sürdü, mersinde birkaç arkadaşıma da öğrettim, onlar da sehpa örtüsü falan yapmışlardı. yapımı uzun sürse de çok eğlenceliydi... :) bu arada 100. izleyiciniz oldum, alkış! :))

► Hobihane ◄ dedi ki...

NAR's-İstanbul yorumun için tşkler..bende aslen Hataylıyım yakın sayılırız :) halk eğitimde tel kırma öğretmeni arkadaşmdı bende ondan öğrendm.Çok zarif bir iş gerçekten. Tel kırma salon takımımı yetiştireyim düğüne derken duvağım yarım kaldı kullanamadım ben.Kardeşime filan kısmet olur belki..Yorumun için tşk ediyorum.vee 100.izleyicim olduğun için seni çoşkuyla alkışlıyoruuuuuuuummmmm.. :))
Sevgiyle kal..

bir güzel çift dedi ki...

tel kırma değil mi o?Trabzon da yaşadığım dönemde bir arkadaşım öğretmişti bana o tekniği ve siyah tül üzerine yapmıştım.çok güze bir örtü olmuştu.çok zevkli bir o kadar da emek gerektiren bir iş.keşke nasıl yapıldığını hatırlasam yine yapardım :)

► Hobihane ◄ dedi ki...

"bir güzel çift" daha önceden yaparsan eline alınca hatırlarsın bence..akşamları elime alıyorm müthiş stres attırıyor bana :) yardımcı sitelerde var dene istersen :)

alisnur dedi ki...

cok sevindim, tel kırma biliyor olmana. bartın işi diye gecer ama yapamıyorum ben. hoş, denemedim daha ama, öğrenmek istediğim bir elişi. kolay gelsin, cabucak bitsin insallah..

can can dedi ki...

kolay gelsin ellerinize sağlık duvak çok güzel olmuş.bu modelin aynısını yapıyor bir komşum ama örnek yarım olduğundan köşeleri dönmekte zorlandı.zahmet olmazsa bitmiş halinin yakından fotolarını yayınlarmısınız.şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

kumaş ne kumaşı birde örneğinizin paftası var mı teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Benim icinde bi duak yaparmisiniz